Wat betekent VR?

VR staat voor Virtual Reality. In virtuele werelden kun je alleen of samen met anderen nieuwe ervaringen opdoen maar ook gamen en met of tegen elkaar strijden! Er zijn heel veel soorten headsets (sommige noemen ze een VR bril) van heel goedkoop tot extreem duur. Maar een belangrijke eigenschap die zij allemaal delen is dat je om je heen kunt kijken en het beeld dan meedraait. Dit in tegenstelling tot wat je misschien gewend bent bij het spelen van games op de PC of via gameconsoles zoals de Xbox, Playstation of Nintendo Wii op de televisie. Alhoewel Playstation VR een mooie poging. Daarbij kijk je naar een scherm en zit je waarschijnlijk op een bureaustoel of op de bank. Maar ze leggen het altijd af ten opzichte van de zeer geavanceerde brillen die momenteel op de markt zijn. In die VR wereld kun je namelijk rondlopen en omdat er trackers op jouw headset zitten weten de experience precies waar je bent. Uiteraard kun je niet oneindig doorlopen want dan zou je vanzelf een muur tegenkomen! Maar als je iets te ver uit het speelveld loopt kom je een digitale schutting tegen. Dan weet je dat je niet meer verder mag lopen! Met de controllers kun je je ook verplaatsen zonder dat je echt hoeft te lopen. Dat heet hot-swappen. Maar je kunt nog steeds objecten ontwijken, bukken, kruipen, springen en omdraaien!

Wil je zelf ervaren om in VR ‘rond te lopen’?  Dat kan door onze apparatuur te huren. Meer weten? Vraag dan hier een offerte aan.