Dag van de Alkmaar Academie

Wij waren 28 maart jl. actief op de Dag van de Alkmaar Academie bij de Gemeente Alkmaar. De medewerkers werden naast de kennismaking met virtual reality ook uitgedaagd om hun soft skills te testen in verschillende experiences. Je kan natuurlijk denken dat je heel oplossingsgericht of stressbestendig bent maar als wij je in bepaalde situaties plaatsen kun je ook zien hoe je daadwerkelijk handelt! Het thema van deze dag was ook ‘Leren door te doen!’ wat uitstekend bij onze aanpak past!

Wij hadden 2 vormen van virtual reality met ons meegenomen:

Statische VR

Hierbij werken we met de standalone VR set van Oculus Go. De computer is hierbij ingebouwd. Daardoor zijn de experiences wel minder groot en minder mooi. Maar het geeft een mooie inkijk hoe indrukwekkend het is om 360 graden om je heen te kunnen kijken. Het was prachtig om te zien hoe een medewerker met een Syrische afkomst zijn geboortestad kon laten zien in Aleppo en dat leverde ook indrukwekkende verhalen op.

Dynamische VR

Bij deze vorm kun je ook rondlopen waarbij de wereld zich aanpast. Als je bukt of springt zal dat ook in de virtuele wereld gebeuren. De challenge was hier om samen een team te vormen en een game op Expert Plus level uit te spelen binnen een bepaalde tijd. De oplossing was eenvoudiger dan je zou denken. Je kunt namelijk de ‘no fail’ modus aanzetten waardoor je niet af kunt gaan. En dat is uiteindelijk ook gelukt! Hiermee kwamen de volgende competenties zeer goed van pas:

-Oplossingsgerichtheid
-Samenwerken
-Organiseren
-Resultaatgerichtheid
-Communiceren
-Leiderschap
-Luisteren
-Aanpassingsvermogen

Wil je dat wij ook bij jouw bedrijf langskomen om jou en jouw collega’s uit te dagen? Laat ons dat dan zeker weten via het contactformulier.